Nyttårsaften krysser vi fingrene og lover oss selv – og hverandre, at i år skal vi bli flinkere. Vi skal spise mindre, trene mer, slutte å røyke, se mer til vennene våre. Kanskje er du også blant dem som i tillegg har bestemt seg for å bruke pengene mer fornuftig i 2020? Det kan høres vanskelig ut, men er i grunnen det letteste av nyttårsforsettene å komme i mål med.

Her er 3 tips som hjelper deg i gang.

Start BSU-avtale
Boligsparing for ungdom (BSU) er en fantastisk måte for deg som er under 34 år å spare til din første bolig på. En full BSU-konto på 300.000 kroner er gull verdt den dagen du skal kjøpe din første bolig. Pengene på BSU-kontoen får bankens aller beste rente, og best av alt – du får 20 prosent i skattefradrag på alt du sparer. Setter du inn maksbeløpet på 25.000 kroner per år, kan du derfor få 5.000 kroner i skattefradrag.

Den beste måten å spare i BSU på er å legge inn et fast trekk på kontoen din. Da sparer du nesten uten å tenke på det.

Start fondssparing i mobilbanken eller i appen Smartspar
Visste du at du med et par tastetrykk faktisk kan starte fondssparing rett fra mobilbanken? Enklere blir det ikke. Velg sparebeløp per måned og hvilket fond du vil satse på, og sett i gang. Aksjekursene går opp og ned, men all erfaring tilsier at med et langsiktig perspektiv på sparingen din, vil du få mer igjen for pengene dine dersom du setter dem i fond fremfor en sparekonto. Dette gjelder ikke minst nå som vi har historisk lav rente.

Opprett en bufferkonto
Penger som står på brukskontoen har en lei tendens til å bli brukt opp, uansett hvor mye det er snakk om. Det er derfor lurt å sette penger til side på en annen konto du ikke har like lett tilgang på. Det er alltid lurt å spare til kortsiktige mål. En dag ryker radiatoren på bilen, du trenger ny vaskemaskin eller bestemmer deg for en litt dyrere ferie. Å ha en bufferkonto når regningene hoper seg opp, er derfor alltid en god idé.