Da hun på 90-tallet fikk muligheten til å bli kunde hos JBF gjennom kundeforholdet til sin far, brukte ikke Liv Christin Heggelien-Tetlie (49) spesielt mye tid på å lese seg opp på hva dette faktisk innebar. Som student var hun godt fornøyd med å få de forsikringene hun trengte til en rimelig pris. Først flere tiår senere skulle hun få erfare hvorfor akkurat dette selskapet har Norges mest fornøyde kunder – og hvordan ekte personlig oppfølging kan utgjøre en forskjell når man står midt oppi en stressende situasjon.

En nyttig arv

– I min familie har vi alltid fått høre at man får god og billig forsikring hos JBF. Andre krav stilte jeg ikke da til et forsikringsselskap, sier Liv.

Hennes far var tidligere ansatt i NSB, noe som også ga henne mulighet til å bli kunde hos JBF. Muligheten til å verve sine egne barn er en fordel mange JBF-kunder ikke kjenner til eller benytter seg av.

– Da jeg flyttet hjemmefra opplevde jeg det som veldig trygt å gå for en forsikring faren min kunne anbefale. Siden da har jeg levd et liv der jeg sjeldent har vært nødt til å forholde meg til forsikringen, og jeg har vært en fornøyd kunde i over 30 år.

Hun har selv tre egne barn og tre bonusbarn, som hun har anbefalt å tegne forsikring i selskapet. Og etter en nylig hendelse med bilhavari, har denne anbefalingen blitt enda varmere.

Les også: Hvem kan bli kunde i JBF?

Hyttetur-havari

Det var nemlig på vei hjem fra familiens hytte på Flisa i Solør at ting begynte å gå fryktelig galt for Liv og mannen hennes.

– Vi hadde kjent en slags romling i bilen hele turen, men etter å ha heiset den opp og sjekket dekkene nøye kunne vi ikke se at noe var galt. Vi kjørte derfor videre. Plutselig blir romlingen verre og hele bilen begynner å riste, sier Liv. 

Paret stoppet bilen langs veien og oppdaget at to av boltene på dekket hadde knukket tvers av.

– Da ble jeg litt panisk. Mannen min, jeg og hunden vår – Frøken Bella – stod plutselig langs en øde landevei flere titalls mil hjemmefra, med en havarert bil og en fullstappet henger. Og attpåtil skjedde dette midt i pinsen, sier hun.

For første gang går det opp for Liv at hun ikke visste hva forsikringen hos JBF faktisk dekker. Hun logget seg inn og fant til sin store lettelse ut at forsikringen dekket alt hun trengte – og litt til:

– På «Min Side» var det enkelt å se at jeg hadde tilgang på veihjelp fra REDGO. Jeg ringte nummeret deres og fikk umiddelbart hjelp av en serviceinnstilt person på vakttelefonen. Bare en time senere var vi hentet og ble kjørt inn til et verksted i Oslo, sier Liv.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Liv med hunden sin Bella

– Følte meg sett og ivaretatt

For å komme seg hjem til Horten fra verkstedet i Oslo, måtte Liv og mannen ha leiebil. Dette ordnet seg også helt uten problemer.

– Siden vi hadde med oss både hund og en stappfull henger, trengte vi en bil med stor plass og tilhengerfeste. Jeg tror egentlig ikke vi hadde krav på tilhengerfeste, men dette hjalp JBF oss med likevel. Jeg tror ikke det tok mer enn tyve minutter på verkstedet i Oslo før vi hadde fått utdelt en leiebil, og før vi visste ordet av det var vi på vei hjemover igjen, sier hun.

– Hver eneste gang jeg har vært i kontakt med noen hos JBF, enten over telefon eller på mail, viser de forståelse for at det er mennesker i andre enden, og at disse ofte befinner seg i en stresset eller fortvilet situasjon når de ringer. De strekker seg rett og slett langt for å sikre at kundene deres føler seg sett og ivaretatt, og det følte jeg virkelig denne gangen.

I dårlige tider kan det være lett å velge bort forsikring. Dette fraråder Liv på det sterkeste:

– Når uhellet er ute er det utrolig viktig å ha hjelpen på din side. Jeg er enormt takknemlig for den innsatsen JBF la ned for meg og familien min, og jeg anbefaler alle som kan bli kunde å bli det, sier hun avslutningsvis.