Fra mandag 1. april flytter JBF inn i lokalene til Aktiv Eiendomsmegling Hordaland i Strandgaten på Nordnes i Bergen. Med samarbeidet får kundene tilgang til bank, forsikring og eiendomsmegling under ett og samme tak.

– I en tid der mange banker legger ned sine kontorer, ønsker vi å ha nærhet til våre kunder. Vi ser at mange av kundene våre i Bergen vil ha personlig rådgivning ved større livshendelser som for eksempel når de skal kjøpe bolig. Med det nye samarbeidet får bergenserne bank, forsikring og eiendomsmegling på samme sted. Dette vil gjøre det enklere for kundene å få personlig rådgivning, sier Per Storli, avdelingsbanksjef i JBF Bergen.

Eneste lokalbank på Nordnes

JBF har siden 1916 holdt til i Strømgaten rett ved jernbanestasjonen i Bergen. Finanskonsernet med hovedkontor i Oslo og 170 ansatte ved åtte kontorer i Norge, har mer enn 2500 kunder i bergensområdet. At selskapet nå etablerer seg på Nordnes i Bergen, er ikke tilfeldig.

– Vi etablerer oss i et område hvor innbyggerne har en stolthet for bydelen sin ut over det vanlige. Vi er den eneste lokalbanken med kontorer på Nordnes i dag og har tro på at mange beboere ønsker personlig økonomisk rådgivning i nærheten av der de bor. Dette blir det første JBF-kontoret med bank, forsikring og eiendomsmegling under samme tak, sier Storli.

Han får støtte fra Morten Tøsdal, partner i Aktiv Eiendomsmegling Hordaland.

–  Jeg er veldig glad for det nye samarbeidet med JBF. Jeg har stor tro på at både Jbf og Aktiv Eiendomsmegling vil nå ut til nye kundegrupper og styrke posisjonen i Bergen gjennom dette samarbeidet, sier Tøsdal.

Bakgrunnen for samarbeidet er at JBF tidligere i år gikk inn som majoritetseier Aktiv Eiendomsmegling Hordaland, sammen med Tysnes Sparebank. Totalt fem personer jobber i dag ved JBFs lokalkontor i Bergen. Aktiv Eiendomsmegling har i dag to meglere og en fagansvarlig som også har ansvaret for kontoret i Laguneparken.