Grønt kort, også kjent som "International Motor Insurance Card", er et internasjonalt forsikringsdokument som viser at du har gyldig forsikring på bilen din.

Selv om du kan kjøre bilen din i store deler av Europa uten Grønt kort, anbefaler vi at du tar det med når du legger bilferien utenfor landets grenser. Det viser seg at de fleste trafikkskadesituasjoner lettere løser seg når du kan framvise Grønt kort, selv om du er i et land som ikke krever dette beviset.

Hvordan får jeg tak i Grønt kort?

Grønt kort får du fra forsikringsselskapet ditt. Selv om det er flere land som ikke lenger krever grønt kort, er det fortsatt visse destinasjoner hvor det er nødvendig for å kunne kjøre lovlig.

Grønt kort kan du laste ned fra Min side. Du trenger ikke å printe ut beviset på grønt papir.

Hvilke land krever at jeg har Grønt kort tilgjengelig?

På Trafikkforsikringsforeningens sider finner du informasjon om hvilke land som er med i Grønt Kort samarbeidet, og hvilke land som ikke er det. Se oversikten her.

Dersom du ikke har med Grønt kort når du krysser grensen til et land som krever dette, blir du pålagt å kjøpe en «grenseforsikring» som gjelder i perioden du skal være i landet. Disse forsikringene er erfaringsmessig kostbare.

Vi i JBF ønsker deg en riktig god tur!