Hvordan fungerer bilforsikringen ved øvelseskjøring?

Du trenger ikke å endre bilforsikringen din for å kunne bruke bilen til øvelseskjøring. Den som gir opplæring anses som fører av bilen, og du trenger derfor ikke å legge til forsikring for ung fører. Det vil ikke være noen begrensninger i forsikringen under øvelseskjøringen, og den som øvelseskjører vil ikke anses som ansvarlig for eventuelle skader.

Husk å sette dere inn i reglene for lovlig øvelseskjøring. Mer informasjon finner dere på hjemmesiden til Statens Vegvesen.

Hvordan fungerer bilforsikringen når du låner bort bilen?

Det er ingen begrensninger i bilforsikringen når du låner bort bilen din. Det er likevel du som forsikrer bilen som er ansvarlig for å dekke egenandel ved en eventuell skade og kan risikere å tape bonus. (Vi tilbyr ikke egen forsikring mot skader ved utleie eller utlånt kjøretøy).

Dersom du skal låne bort bilen din til en som er under 23 år, er det viktig at du er riktig forsikret så du unngår en avkortning i erstatningsoppgjøret ved en eventuell skade. Sjekk at du har valgt fører under 23 år på forsikringen din så er du trygg hvis uhellet skulle skje.

Forsikring for «Fører under 23 år» legger du enkelt til i bilforsikringen din på Min side, når det måtte passe deg. Prisen for forsikring til fører under 23 år avhenger blant annet av type bil og merke.

For å finne ut av pris for fører under 23 år, logger du deg inn på Min side og klikke på «se detaljer / endre». Du kan også kontakte oss på tlf. 21 62 26 00 for prisforespørsel eller veiledning.