Mange 15-åringer har aldri hatt så mange penger før. Konfirmasjonen er ofte deres første møte med en stor pengesum – frem til da har de kanskje bare fått ukelønn av foreldrene. Da kan det være lurt å ta en telefon til banken, for å høre hva som lønner seg, og for å få noen gode råd og tips på veien om hvordan man bør innrette seg.

– Det er alltid smart å spare, og det er viktig å få et bevisst forhold til sparing. Ved konfirmasjonen er du blitt litt voksen og bør tenke litt over de valgene du gjør. Du bør disponere pengene på en lur måte, sier Anita Skofteby.

Mange ønsker å bruke en liten sum med en gang til noe de har ønsket seg. Du kan for eksempel bruke 2000 kroner, men resten er det lurt å spare til andre store investeringer som førerkort, moped, bil og etter hvert bolig.

– Sparekonto er et kjent konsept for de fleste, men hvis du har et femårsperspektiv eller lenger for pengene, er aksjefond det lureste. Men her er det opp til vergene å ta den endelige avgjørelsen. Ta kontakt med oss i banken, så hjelper vi deg med å finne frem til den beste løsningen, sier Skofteby.