Både Helsemyndighetene i Norge og EU har sagt at vi må forberede oss på at sommerferien må tilbringes i Norge.  

– På bakgrunn av anbefalingene vil vi nå oppfordre våre kunder til å unngå å bestille utenlandsreiser med avreise i sommer. For dem som har tilgang til hytte i Norge, kan nok det være et godt alternativt etter at hytteforbundet oppheves fra 20. april, sier skadeleder i Jbf, Petter Antonsen, som understreker at myndighetenes oppfordring om å begrense unødvendig fritidsreiser, fremdeles gjelder. 

– Men hva med alle dem som allerede har bestilt reise til utlandet? 

– Situasjonen endres fortløpende, men vi må nok være forberedt på å skrinlegge eventuelle planer om en sydenferie eller andre utenlandsreiser i sommer, påpeker Petter.  

Avbestille reise 

Det kan være lurt å vente med å avbestille sommerferien, og se om turen din blir kansellert. Da kan du kreve pengene dine tilbake fra reisearrangør.

– Vi forholder oss til reiserådene fra norske myndigheter og dekker utlegg som ikke blir refundert av reisearrangør for private utenlandsreiser med avreise fra 12. mars til og med 31. mai. Dersom du skal reise senere enn 31. mai, ber vi om at du venter med å melde saken da vi dessverre ikke får behandlet disse ennå, sier Petter. 

Hvordan går jeg frem? 

Skal du melde avbestilling eller hjemreise, kan du følge denne fremgangsmåten: 

Behandlingstiden for reiseforsikringsaker er opptil fem uker. Vi ber om forståelse for unormal lang saksbehandlingstid i denne spesielle situasjonen. 
 

Hva dekker reiseforsikringen? 

Les mer om hva reiseforsikringen dekker her. Siden oppdateres løpende med ny informasjon. 

Skadeleder Petter Antonsen

Skadeleder i Jbf, Petter Antonsen, oppfordrer til å unngå å bestille utenlandsreiser med avreise i sommer