Tips 1: Månedlig sparing
Sparer du litt hver måned får du raskere råd til drømmereisen eller et prosjekt du vil ha gjennomført. Har du i tillegg automatisk trekk, slipper du å tenke på noe.

Les mer om våre sparemuligheter.

Tips 2: Gå igjennom alle forsikringene dine.
Ta en gjennomgang av forsikringene dine. Er tingene dine riktig forsikret, og ikke minst: Er du riktig forsikret? Våre rådgivere hjelper deg gjerne med personforsikring og andre forsikringer.

Her er en oversikt over hvilke forsikringer vi kan tilby deg.


Tips 3: Opparbeid deg en bufferkonto
Opparbeider du deg en bufferkonto og plasserer pengene på en sparekonto vil du alltid ha penger hvis noe uforutsett skulle skje.

Kontakt oss for å opprette sparekonto.  

Tips 4: Lag budsjett
Lag et budsjett for din husstand. Følger du budsjettet vil du alltid ha kontroll over økonomien din.

Smarte penger har en fin mal for oppsett av budsjett.

Tips 5: Kutt strømforbruket i hjemmet
Har du mulighet bør du vurdere etterisolering, installering av varmepumpe eller varmesystem. Gjør det til en vane å slå av lyset og senke varmen på natten og når du ikke er tilstede i boligen.
Skaffer du deg i tillegg sparepærer og bruker oppvaskmaskin (det er faktisk slik at man bruker cirka seks ganger mer vann når man vasker opp for hånd, enn når man bruker oppvaskmaskin) så vil du spare litt der også.

Les flere tips til hvordan du kan kutte strømforbruket.

Tips 6: Ta med deg kaffe og lunsj hjemmefra

Koker du kaffe om morgenen og smører matpakke hjemme kan du spare mye penger. Kjøper du et par kaffe ute hver dag, blir det en årlig kaffekostand på rundt 15-20 tusen. Spar heller kaffe- og lunsjpengene til en drømmereise eller et prosjekt.

Les mer om hvilke sparemuligheter du har i Jbf.