Det er fort gjort å glemme at det ikke er norske regler som gjelder når man kjører i utlandet. Det er også mange som ikke vet hvordan bilforsikringen fungerer dersom man skulle komme i en ulykke i et annet land.

Grønt kort – et internasjonalt forsikringsbevis for bilen

Før du legger ut på bilreise, må du laste ned Grønt kort. Dette er bevis på at bilen har ansvarsforsikring, og du vil måtte vise frem dette ved noen grenseoverganger og hvis det skulle skje en skade.

Vær nøye med å ha med deg Grønt kort når du skal kjøre bilen utenfor Norden, og spesielt når du skal kjøre i Øst-Europa og Balkan. De fleste trafikkskadesituasjoner løses lettere ved fremvisning av grønt kort.

Grønt kort laster du enkelt ned fra Min side.

Sett deg inn i trafikkregler og hva bilforsikringen dekker

Sjekk hva du trenger av ID for å kjøre i landet du skal besøke. Du bør også sjekke gjeldende aldersgrenser for kjøring, og sette deg inn i landets trafikkregler.

Noter deg også telefonnummeret til redningsselskapet i de landene du skal kjøre i, i tilfelle du skulle trenge veihjelp. Alle våre kaskoforsikringer på bil dekker veihjelp i Europa gjennom REDGO. De bistår deg hvis du har behov for redning ved skade i utlandet.

Ved skader i utlandet kan du kontakte Falck på +47 02222. 

Dette gjør du dersom du opplever en skade

Husk å reise med en telefon som har kamera eller ta med et kamera, som du kan bruke til å ta bilder med dersom du opplever en ulykke. Er du uheldig, må du huske å dokumentere ved å ta bilder. Jo mer du klarer å dokumentere med bilder, jo bedre. Skade skal meldes inn via Min side.

Kolliderer du, tar du bilder av skiltene på motpartens bil, foran og bak. Få også med bilder av gateskilt og bilder fra avstand for å vise plasseringen der ulykken skjedde. Ta også bilder av den andre bilførerens førerkort og vognkort. Er det en lastebil med tilhenger som er involvert i ulykken, er det viktig å notere registreringsnummer på trekkvognen også.