– Det er gjerne først når behovet oppstår at man forstår hva forsikringen er god for. De gangene jeg har hatt behov for å bruke forsikringen, har JBF levert.

Det sier Ove Haugland (58). I 2011 ble han ansatt i Fjord Tours, et datterselskap av daværende NSB, og fikk med det mulighet til å bli forsikringskunde i JBF.

– Den gangen var det bare prisen jeg så på. Jeg nølte litt, siden jeg var fornøyd med det forrige forsikringsselskapet også, men som stolt økonom kunne jeg ikke la en så god mulighet gå fra meg, sier han.

Senere har Ove fått oppleve at JBF tilbyr langt mer enn bare gunstige priser:

– Hadde jeg visst den gang at JBF er et så bra forsikringsselskap å ha i ryggen, hadde jeg ikke nølt et sekund. Nå anbefaler jeg JBF til alle som har mulighet til å bli kunde, sier han.

Vil tenke minst mulig på forsikring

– Jeg har hatt tre skadesaker i løpet av min tid som forsikringskunde i JBF. Hver gang har selskapet tatt hånd om situasjonen på ypperlig vis. Både leiebil og oppgjør har ordnet seg greit, og jeg har ikke trengt å bruke verken tid eller energi på dette.

Selv da han i forbindelse med et bruktbilkjøp ble stevnet for retten av en av landets største bilforhandlerkjeder, var det ikke grunn til ekstra stress.

– Gjennom NAF fikk jeg koblet på advokater, som sammen med JBF tok seg av hele saken. Vi vant i retten og hele prosessen var ganske bekymringsfri for mitt vedkommende. JBF tok seg av alt, slik at jeg kunne bruke tiden min på andre ting. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd, sier Ove.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Norges mest fornøyde kunder

For sjette år på rad har den årlige Barcode-undersøkelsen plassert JBF øverst på lista over Norges mest fornøyde kunder – uavhengig av bransje. Ove mener det er gøy at et relativt lite finansselskap troner øverst på en slik kåring, men han er likevel ikke overrasket.

– Nå har jeg vært kunde her i tolv år, og det har rett og slett aldri vært noe annet enn en fornøyelig opplevelse. Man forbinder ofte forsikring med noe dyrt, knotete og upersonlig, men hos JBF har jeg helt enkelt følt meg godt ivaretatt.

Han legger til at kundereisen har vært smidig både digitalt og over telefon:

– Jeg har ikke møtt på noen utfordringer digitalt, og når jeg er i kontakt med kundeservice får jeg hjelp med det samme. Jeg setter spesielt stor pris på å ikke måtte snakke med en «chatbot» hvis jeg har et spørsmål, og at jeg slipper å sitte i lange telefonkøer. Hos JBF får man personlig og god oppfølging, sier han.

Les også: Derfor forblir Halvor kunde i JBF

– Betryggende

Barna til Ove har selv begynt å kjøre bil, og har selvfølgelig benyttet seg av muligheten til å bli kunde gjennom farens kundeforhold.

– Jeg synes det er betryggende å vite at barna mine er kunder i JBF. Da vet jeg at de får så god hjelp som overhodet mulig, om de mot formodning skulle havne i en skadesituasjon. Også er jeg trygg på at de ikke betaler mer enn de må for forsikringene sine.

Det siste får Ove stadig vekk bekreftet i samtale med telefonselgere:

– Hver gang noen har forsøkt å selge meg en forsikring de siste årene har jeg bare svart at jeg er kunde i JBF. Da legger de som regel på med det samme, sier Ove med et smil.