Mange velger å levere inn skiltene på kjøretøyet sitt for vinteren, dersom kjøretøyet ikke skal kjøres med når det er snø og kaldt ute. Det er verdt å merke seg at skiltene etter et halvt år blir makulert, så lar du det gå seks måneder må du i så fall bestille nye skilter til kjøretøyet ditt.

Når du er klar for å ta doningen din ut på veien, bør du være ute i god tid med påregistreringsprosessen. Derfor har vi laget en veiledning til hva du bør gjøre og tenke på. 

Slik gjør du:

  1. Du kan hente ut skiltene igjen på den trafikkstasjonen du leverte de inn på. Har det gått mer enn seks måneder har de blitt makulert, og du må bestille nye skilt. Du kan bestille skilt hos Statens vegvesen på e-post. Les mer om hvordan du gjør det her
  2. For å få levert ut skiltene, må kjøretøyet være forsikret.
  3. Vær ute i god tid med å kjøpe forsikringen! I vårsesongen er det stor pågang hos kundeservice, og svartiden på telefon kan derfor være lengre enn normalt. Vi anbefaler likevel at du ringer oss for å være sikker på at du har riktig forsikring på plass til du har time på trafikkstasjonen.
  4. Har du hatt en brann- og tyveriforsikring, tar du kontakt med kundeservice for å avslutte denne.