For våre kunder har vi følgende råd:

  • Følg myndighetenes råd dersom du skal evakueres. Vi gjør oppmerksom på at Hellas har utviklet et mobiltelefon-basert varslingssystem for alle som befinner seg i nærheten av naturkatastrofen på Rhodos og hvor en varsles gjennom automatiserte meldinger fra 112 (det europeiske nødnummeret).
  • Kontakt din  reisearrangør for nærmere informasjon om hva du skal gjøre – de er ansvarlig for at du får nytt sikret sted å bo. 
  • Dersom flyet ditt blir kanseller, så er det din reisearrangør (eventuelt flyselskap) som skal gi deg et nytt alternativ til hjemreise transport.
  • Får du akutt medisinsk behov for hjelp, ta kontakt med vår samarbeidspartner SOS International: +45 70 10 50 50
  • Se UDs reiseinformasjon på regjeringen.no for informasjon om Rhodos og reiseråd. Her vi du få nyttig informasjon.

Hva dekker reiseforsikringen?


Avbestilling - for deg som skal reise de nærmeste dagene
Det er reiseråd fra UD som gir rett til erstatning for din reise gjennom forsikringen for denne type hendelser. Per dags dato har UD ikke noe reiseråd for de berørte områdene, og din avbestilling vil derfor ikke gjelde for turer som følge av skogbrannene. Du må derfor kontakte din reisearrangør som du har kjøpt turen din av for eventuelt å får refunder billetter/feriebolig m.m.

Evakuering
Reiseforsikringen vil kunne dekke medisinske utgifter ved evakuering, tapte gjenstander samt behov for klær/toalettartikler i forbindelse med evakueringer. Alle merutgifter som reisearrangør ikke dekker, kan søkes dekket av oss etter hjemreise.