Hvert år velger tusenvis av nordmenn å legge ferien til Alpene for en fantastisk skiopplevelse. Velger du å dra til en av mange skibakker som befinner seg i Italia, er det viktig at du har reiseforsikring med ansvarsforsikring før du setter utfor.

I 2022 innførte italienske myndigheter krav om obligatorisk ansvarsforsikring ved deltakelse i skiaktiviteter i de italienske alpinanleggene. Forsikringen skal dekke kostnader dersom man er skyld i skader.

Hvilke konsekvenser kan jeg få av å ikke ha forsikring?

Å ikke ha reiseforsikring med ansvarsforsikring inkludert, kan bli en dyr fornøyelse. Setter du utfor skibakken uten ansvarsforsikring kan du få en bot på 150 euro og inndragning av heiskortet ditt. Har du ikke gyldig ansvarsforsikring, kan du få muligheten til å kjøpe en sammen med heiskort på stedet. Dette koster vanligvis rundt tre euro per dag.

Skulle du selv bli skadet, er det enda flere utgifter som kan bli svært kostbare om du ikke har en god forsikring. En ambulanseflyvning hjem fra Alpene kan for eksempel koste opptil 200 000 kroner uten reiseforsikring.

Andre regler for skiferie i Italia

Det er ikke bare ansvarsforsikring som er pålagt i Italia. Det er også blitt obligatorisk for personer under 18 år å bruke skihjelm i vinteridretter som alpint, snowboard, Telemark, freestyle og aking. I tillegg er det forbudt å stå på ski i beruset tilstand.

Kjøp eller oppgrader reiseforsikringen din

Vår reiseforsikring har både ansvar- og avbestillingsforsikring inkludert. I tillegg får du også reiseulykke med, som kan dekke behandlingsutgifter dersom du kommer i en ulykke.

Har du ikke reiseforsikring hos oss, kan du enten be om et tilbud fra en av våre rådgivere, eller kjøpe den på Min side. Dersom du har Standard reiseforsikring og ønsker å oppgradere til Super, kan du også gjøre dette på Min side.

Gode tips å ta med seg før skiferien

  • Undersøk hvordan du og din familie er forsikret, og om dere eventuelt behøver å oppgradere reiseforsikringen. Du finner informasjon om hvilken forsikring du har på Min side 
  • Husk at barn som er eldre enn 21 år må ha egen reiseforsikring 
  • Last ned og skriv ut reiseforsikringskort fra Min side, slik at du alltid kan vise at du har reiseforsikring
  • Husk å ta med gyldig Europeisk helsetrygdkort (bestilles fra www.helsenorge.no)
  • Ved ulykke eller sykdom: Ta først kontakt med SOS International alarmsentral, slik at dere blir henvist til det best egnede behandlingssenteret. Det kan være lurt å lagre nummeret på forhånd: +45 7010 5050.