Å ha personforsikringer som dekker deg og din families økonomiske trygghet er en viktig del av en sunn økonomisk plan. Dessverre kan det være fristende å kutte utgifter når økonomien er stram, og blant annet er personforsikringer noe mange tenker på å si opp for å spare penger. Det kan i verste fall få alvorlige konsekvenser på lang sikt for din privatøkonomi. 

– Vi merker tydelig at det er tøffe økonomiske tider. Kundene våre deler bekymringer med oss, og ønsker rådgivning eller tips om hvordan de kan kutte utgifter. Mange tenker at personforsikringer kan være et sted å begynne, siden det er noe som ikke gir verdi eller som du forholder deg til der og da, forteller Lise Gro Richardsen, Senior Forsikringsrådgiver i JBF.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bilde: Lise Gro Richardsen, Senior Forsikringsrådgiver i JBF

– Men det er ikke noe vi anbefaler at du gjør, understreker hun.

Dette pleier Lise Gro å fortelle til sine kunder

– Når jeg snakker med kundene mine, pleier jeg først å fortelle om hva personforsikringer er og minne om hvorfor man bør ha dem, forteller Lise Gro. 

– Deretter informerer jeg om hva det innebærer å si opp denne forsikringen, og at man kanskje ikke vil oppleve å få samme pris eller dekning dersom man ønsker å kjøpe personforsikringer ved en senere anledning.

Kort forklart – personforsikringer, som for eksempel uføreforsikring eller dødsfallforsikring, gir en økonomisk trygghet til deg og dine kjære i tilfelle noe uforutsett skulle skje, som død eller uførhet. 

Hvis du sier opp disse forsikringene, risikerer du å etterlate deg selv eller familien i en sårbar økonomisk situasjon i tilfelle en krise oppstår. Dette kan føre til betydelige økonomiske problemer og vanskeligheter med å betale for utgifter som boliglån, daglige levekostnader og barnas utdanning.

Hvis man beslutter å si opp personforsikringen sin, kan det bli betydelig dyrere å kjøpe den igjen på et senere tidspunkt, og det kan hende du ikke får samme dekning hvis din helse har forverret seg eller hvis du har utviklet en medisinsk tilstand. Å beholde dine nåværende personforsikringer, selv om du har dårlig råd, kan derfor være en kostnadseffektiv måte å sikre at du har tilstrekkelig økonomisk beskyttelse på lang sikt.

– Vårt råd er å tenke deg godt om før du sier opp forsikringene dine. Å si opp forsikringen din for å spare penger kan få en høy pris. Derfor bør du vurdere andre alternativer først, og det kan vi hjelpe til med, understreker Lise Gro.

– Så gjerne slå på tråden til oss for en ny gjennomgang av forsikringsbehovet ditt. Vi ser på hele sammenhengen, både på livssituasjon, inntekt og lån, og kan gi mange tips og gode råd til hvordan du kan kutte utgifter, uten å måtte si opp livsviktige forsikringer.