Sommeren er her og vi går sakte, men sikkert mot varmere dager. Varmen kan derimot være ubehagelig og utfordrende for hunden din. Du bør være oppmerksom på at i sommervarmen trenger hunden din mer luft, væske, og ikke minst er den avhengig av skygge. Det er også flere ting du kan gjøre for å sørge for at hunden din har det som plommen i egget.

Slik hjelper du hunden din i sommer

Unngå langvarig eksponering av sol
Dette kan føre til både fysiske og psykiske plager for din hund. Derfor er det viktig å ikke la hunden bli lenge i bilen med lukkede vinduer, eller i et rom uten ventilasjon. 

Unngå barbering
Hundens pels isolerer dem fra varme, så barbering er ikke den beste løsningen om sommeren. Trim heller langhåret pels, spesielt hår som henger rundt beina.

Pass på potene
Skjellbelagte svaberg, varm sand på stranden og varm asfalt kan gjøre potene såre. Derfor er det lurt å sjekke labbene, og eventuelt bruke potesokker dersom det er behov.

Avkjølende snacks
Det er viktig at hunden er tilstrekkelig nedkjølt. Å fryse ned hundegodbiter i isblokker kan gi hunden din en smakfull og morsom aktivitet.

Pass opp for flått
Det er nødvendig å sjekke hunden jevnlig for flått. Fjern flåtten så fort den oppdages. Hør eventuelt med en veterinær om hvilket middel som kan anvendes for å behandle hunden, og hvordan du kan forebygge mot flått.

Ormebitt
Heldigvis skjer det sjeldent, men blir hunden din bitt av en orm, er det kjempeviktig å gå til veterinær så fort som mulig. Et tips er å lagre nummeret til veterinæren på telefonen!

Hund i båt
Husk alltid redningsvest til både deg selv og hunden! Hvis du skal på åpent hav bør du i tillegg sikre hunden med en line som er festet til båten.

Hunder kan også bli solbrent
På solfylte dager kan det være nødvendig å smøre solkrem på utsatte områder, som hundens neserygg og øyeparti. Dette gjelder særlig for lyse hunder.

Så håper vi at du og din lodne venn får en riktig fin sommer!