Sørg for at forsikring er inkludert i prisen

Som regel vil utleier inkludere forsikring av bilen i utleieprisen, men det kan være unntak. Bilen du leier bør ha kaskoforsikring som også inkluderer ansvarforsikring og tyveriforsikring. Hvis ikke dette er inkludert, eller tilbys mot et tillegg i prisen, kan det være lurt å finne en annen utleier.

Skulle du komme utfor en ulykke, eller bilen blir skadet, kan det koste deg dyrt om ikke leiebilen har forsikring.

Reise Super passer for deg som leier bil

Vår Super reiseforsikring inkluderer dekning for egenandel på leiebil ved skade. Forsikringen kan dekke opptil 15 000 kroner av den egenandelen du må betale.

Noen bilutleiefirmaer vil tilby deg egenandelsforsikring. Sett deg godt inn i hva reiseforsikringen din dekker, slik at du ikke behøver å være dobbelt forsikret. Du finner en detaljert beskrivelse av hva forsikringen dekker i vilkårene.

Unngå å betale for skader som ikke er dine 

Når du overtar bilen bør du ta en grundig sjekk av bilen, både utvendig og innvendig. Se etter gamle skader, gjerne sammen med en representant for utleier. Noter ned eventuelle skader på bilen på selve kontrakten før du kjører av gårde. Du kan også ta bilder av det du ser av skader. Da unngår du å måtte betale for skader bilen hadde før du leide den.

Sjekk også at kilometerstand på bilen stemmer med det som står i kontrakten, slik at du ikke belastes med for mange kjørte kilometer.

Sett deg inn i landets trafikkregler

Sjekk hva du trenger av ID for å kjøre i landet du skal leie bil i. Du bør også sjekke gjeldende aldersgrenser for kjøring, og sette deg inn i landets trafikkregler.

Hvis det skjer en skade

Sett deg godt inn hva leieavtalen sier du skal gjøre ved en skade, og noter deg nummeret til redningstjenesten som skal kontaktes.

Det er alltid lurt å dokumentere en ulykke eller annen skade godt, så husk å ta bilder av hendelsen.

Vi ønsker deg en trygg og hyggelig ferie!