– Jbf ble første norske forsikringsselskap som gikk over til SaaS-plattformen til Keylane allerede i 2019. Da var det kun kvartalsvis programvareoppgraderinger som var mulig. Vi har i lang tid hatt et prosjekt om å gå over til månedlig utrulling av programvareoppdateringer, som vi endelig er i mål med, forteller Roger Røren, CIO i Jbf bank og forsikring.

Det som er unikt for denne softwaren, som også er innovativt for bransjen og måten man jobber på, er at man vil hele tiden befinne seg på siste versjon av programvaren i systemene våre til enhver tid. 

– I forsikringsbransjen er det vanlig med store oppgraderingsprosjekter inntil et par ganger i året. Da kan det ofte oppstå problemer ved lansering. Med månedlig utrulling av oppdateringer kan vi ta i bruk ny og oppgradert funksjonalitet løpende, uten å bruke mye tid på oppgraderinger. I stedet kan vi bruke tiden på forretningsutvikling og dra nytte av funksjonaliteten vi til enhver tid får servert, sier Røren videre. 

– Prosjektet med bytte av kjernesystem har faktisk vært uten store problemer fra start til slutt. Å gå «live» med dette var en stor bragd for oss, en virkelig 'Big Bang'-migrering. Fremover kan vi bringe endringer og forbedringer til kundene uten forsinkelser, noe som gir verdiskapning både internt og eksternt, understreker Røren.

Han er imponert over hvor godt samarbeidet har vært med det nederlandske programvareselskapet Keylane, som har vært en sentral brikke for at prosjektet har vært vellykket.

– Teamene hos Jbf har jobbet tett sammen med Keylane for å nå denne milepælen. Utrullingen gikk sømløst, og samarbeidet har vært effektivt. Dette har vært et viktig prosjekt for oss, og vi er veldig fornøyde med at løsningen nå er på plass. Vi kan takke alle de involverte for et fremragende resultat, avslutter Røren.