Hytteskadene blir stadig dyrere og flere, og de fleste oppstår om høsten og vinteren. Sørg derfor å ta viktige grep for å unngå ubehagelige overraskelser på hytte med disse tipsene!

 1. Har du innlagt vann på hytta? Steng krana!
  Det aller viktigste du kan gjøre, er å stenge stoppekranen og tømme alle rør for vann før du forlater hytta. Dette bør du alltid gjøre dersom du skal være borte fra hytta i flere døgn.
 2. Unngå at vannet trenger inn utenfra
  Vannskader utenfra kan også trenge inn i bygningen og gjøre stor skade. Vær derfor påpasselig med å rense takrenner slik at de fører vannet vekk slik de skal. I tillegg bør du ta turen opp på hytta og måke taket dersom det har kommet mye snø. Tung snø kan gi store skader på taket, slik at vann lett kan trenge inn.
 3. Ikke slå av all varme selv om strømmen er dyr
  En god del vannskader skyldes frostsprengte rør. En god del av disse skadene kunne vært unngått dersom man hadde latt noe varme stå på. Mange vil i perioder der strømmen er dyr tenke det er lurt å skru av all strøm og varme i hytta. Vi oppfordrer alle til å ha på tilstrekkelig varme i rom med vannførende ledninger og tilknyttet utstyr. Det kan bli mer kostbart for deg dersom du får en skade på hytta forårsaket av at du ikke hadde på tilstrekkelig med varme.
 4. Kontrollér fasaden for hull og sprekker
  Før du forlater hytta bør du se over fasaden, spesielt nært bakken, etter hull og sprekker. Oppdager du noe - tett det før avreise. En mus som er på jakt etter mat og varme trenger nemlig mindre enn én centimeter åpning for å trenge seg gjennom. 
 5. Rydd unna verdisaker og husk å låse
  Det er ikke noe gøy å oppleve et innbrudd. Sørg derfor å rydde unna alle verdisaker som kan friste en innbruddstyv. Steng også vinduene med lemmer hvis du har slike, og lås alle dører og vinduer. Har du reservenøkkel liggende ved hytta, oppbevarer du denne i en nøkkelboks med kode.
 6. Husk å sikre uteområdet før du drar
  Om det blir ordentlig storm og ruskevær, kan løse gjenstander være farlige og gjøre stor skade. Husk å sette inn eller binde fast alle utemøbler og andre løse gjenstander du har plassert utendørs.

Vi oppfordrer alle hytteeiere til å ha jevnlig tilsyn på hytta gjennom vinterhalvåret. Har du ikke mulighet til å dra opp for å sjekke hvordan det står til selv? Be noen du stoler på om å dra innom hytta noen ganger i løpet av vinteren for å sjekke for skader, mus og innbrudd.