Komfyrvakten kutter strømmen automatisk på komfyren hvis du glemmer å skru den av. Dette er en god investering som gjør at du får en mer brannsikker hverdag.

Krav om komfyrvakt
I alle nye boliger, og der det elektriske anlegget byttes ut, er det et krav å ha komfyrvakt. Når man pusser opp gjelder kravet hvis det legges opp en ny kurs til kjøkkenet. Dette gjelder også fritidsboliger og hytter. Den smarte komfyrvakten kan installeres på alle elektriske komfyrer, og er svært enkel i bruk. Noen har rett til å få låne komfyrvakt fra hjelpemiddelsentralen.


Slik fungerer komfyrvakten
Komfyrvakten har en strømbryter og en sensor. Kokeplatene blir overvåket av sensoren, og hvis sensoren oppdager en fare for brann, utløses det en alarm. Dersom ingen personer reagerer på alarmen, kuttes strømmen til komfyren.

Komfyrbranner
Fersk statistikk fra DSB viser at brannvesenet rykket ut til 393 komfyrbranner i 2017. Det var bare i Oslo. Totalt i Norge var det 3 344 boligbranner, hele 1 516 av disse var branner eller branntilløp på komfyren. En komfyrvakt kan redde liv.

Sikkerhetenselv.no

Forsikringskunder i Jbf får 15 prosent rabatt (rabattkoden finnes på Min side) på sikkerhetsprodukter i nettbutikken www.sikkerheten-selv.no. Det er viktig å være sikker i sitt eget hjem. Her har man altså muligheten til å bestille noe av det smarteste som er funnet opp for kjøkkenet, nemlig komfyrvakten.