Hund på biltur
Dersom hunden din ikke har et bur eller spesialsele, er den sikreste plassen gulvet på passasjersiden foran. Husk å lufte hunden regelmessig dersom du skal kjøre langt, og med vann.

Pass på at hunden ikke blir solbrent
Hunder også kan bli solbrente, og tynnpelsede raser er mer usatt enn andre. Ører og nesei tillegg til kroppsdelerbør beskyttes. På fjellet er sola sterk og dermed er det viktig å dekke utsatte områder eller bruke solkrem som er ment for dyr.

Skadelig UV-lys
Husk at hunder kan bli snøblinde hvis de blir utsatt for skadelig UV-lys. Igjen er det enkelte hunderaser som er mer utsatt for å få problemer med hornhinna ved sterkt lys enn andre raser. Hunder som har lav eller manglende tårevæske har ikke like god beskyttelse av hornhinnen, og har lettere for å bli snøblinde. Derfor er det lurt å bruke solbriller når dere skal gå tur på fjellet eller være ute lenge.

Sjekk potene jevnlig
Hard snø, slaps og salt kan slite på potene, så bruk potesalve eller potesokker. Sørg også for at hunden alltid har velstelte klørkloskader kan nemlig være svært smertefullt. Du bør være oppmerksom på at lang pels mellom tredeputene kan gjøre at is- og snøklumper danner seg under potene. Derfor er det viktig å klippe pelstustene som stikker ut under labben.

Legg ikke ut på langtur uten trening
Alder og helsemessige tilstand spiller en stor rolle når du tar med hunden på tur. Det er viktig å tilpasse farten og turlengden etter hvor trent hunden er. Begynner hunden å legge seg ned eller du ser at den ikke vil være med lenger, kan det være tegn på at hunden er utmattet. Unngå derfor å dra på lengre turer enn det hunden er trent for, hvis ikke du har med en sekk eller kjelke hunden kan sitte i når den er utmattet.

Pass opp for frostskader
Hunder kan få frostskader og enkelte områder på kroppen er mer utsatt, som ører, poter, hale og kjønnsorganer. Spesielt valper har ikke samme evne til å regulere kroppstemperaturen som en voksen hund, og er derfor mer utsatt for lave temperaturer.

Ting du bør ha i førstehjelpsskrinet til hunden
Ting kan skje og for å være forberedt på ulykker, kan være lurt å ha med enkelt førstehjelpsutstyr med blant annet:

  • Bandasje
  • Potesokk
  • Potesalve og sårsalve
  • Sportstape
  • Kremer mot insektbitt
  • Sterilt saltvann

Påskesjokolade er farlig for hunden
Høytider er forbundet med ekstra kos, ofte i form av godteri og sjokolade. Husk at påskegodt kan gjøre hunden din alvorlig syk. Det er viktig å passe på at ikke sjokolade eller annet godteri ståfremme innen hundens rekkevidde. Ha heller med påskegodt som er ment for de firbeinte.

Husk kjæledyrforsikring!
Om hunden din blir syk eller skadet kan det være behov for behandling hos veterinær. Veterinærpleie er ikke dekket av staten på samme måte som medisinsk hjelp til mennesker er, og derfor må dyreeiere selv dekke kostnadene hvis ikke hunden er forsikret. Les mer om vår hundeforsikring her.

(kilder: www.mattilsynet.no)