Bilferie er et fint feriealternativ, og kan gi deg mange morsomme opplevelser. For at du og passasjerene skal ferdes trygt på landets veier, er det lurt å sjekke at alt er i orden med bilen, at lasten er sikret og at hele reisefølget får en fin ferie selv om det uforutsette skulle skje. 
 
Vi har samlet en rekke gode tips for hvordan du kan forberede deg best mulig.

Sjekk at dekkene dine er klare for turen 

Det er viktig å ha gode dekk om du plutselig får behov for å nødbremse eller manøvrere raskt. Er du usikker på om dekkene holder ut feriesesongen, anbefaler vi å skifte dem i forkant av bilferien.

 Før du kjører av gårde bør du sjekke lufttrykket i dekkene. Dekkene skal ofte ha et noe høyere lufttrykk dersom bilen er fullastet. Tommelfingerregelen er 10 % høyere trykk enn ved kjøring med liten last. Informasjon om riktig dekktrykk kan du finne i karmen til førerdøra eller inni bilens drivstofflokk, forteller vår produktansvarlig for motorforsikringer, Ole-Johan Jensen.

I tillegg kan det være lurt å sjekke om bilen din har behov for en service før ferien. Vår erfaring er at du bør bestille service i god tid. Verkstedet kan finne feil som tar tid å reparere, og krever det bestilling av nødvendige deler, kan reparasjonen ta mye lenger tid nå i disse koronatider, sier Ole-Johan videre.

Sørg for forsvarlig lasting og sikring av det du skal ha med deg

Skal du feriere med skiboks, bør du passe på at den ikke blir lastet med mer vekt enn det bilen er beregnet for. Her kan du sjekke bilens instruksjonsbok for hva som er maksimal tillatt lastevekt på tak. Pass også på å kontrollere, og ved behov, etterstramme skiboksens festeanordning til bilen.

Bagasje er en selvfølge på både korte og lange turer, og da er det viktig å ikke ha løse gjenstander i verken bagasjerom eller kupé når bilen er pakket. Ved utforkjøring, kollisjon eller nødbrems kan disse gjenstandene bli livsfarlige for dem som sitter i bilen – så sørg for god sikring av både små og store gjenstander. 

Et par tips å ha med seg på tur

Bilferie er en populær måte å feriere på. Derfor er god planlegging nøkkelen for en stressfri og hyggelig bilferie. Ole-Johan deler et par tips til alle som vil feriere med bilen sin i sommer.

 Ta høyde for at trafikken kan gå litt saktere enn det du ønsker. Ikke bruk ferien på å irritere deg over at trafikken går tregt, eller ta sjanser i trafikken for å komme fortere frem. Det er bedre å komme litt senere fram, enn ikke i det hele tatt.

– Et annet tips er også å ha planer for mulige stoppesteder dersom du har lange kjøreetapper. Stopp og hvil hvis du er trøtt og sliten, og husk å få i deg nok mat og væske underveis. Om du stopper en gang for mye risikerer du bare å se enda mer av det vakre landskapet i Norge, sier Ole-Johan smilende.

Viktig forsikring for kunder som skal på bilferie 

Er du uheldig og får skade på bilen som er dekket av vår kaskoforsikring slik at den ikke kan brukes videre, er det godt å kunne fortsette bilferien med en leiebil. Da slipper du å avbryte ferien tidligere enn planlagt, og kan trygt fortsette uten for mange forsinkelser. Kasko dekker inntil 10 dager leiebil, mens Superkasko dekker leiebil i hele reparasjonstiden.

I tillegg inkluderer begge forsikringene medlemskap i REDGO, slik at du kan få veihjelp i de aller fleste tilfeller. Klarer ikke REDGO å reparere kjøretøyet på stedet, sørger de for å hjelpe deg videre. Les mer om bilforsikring her.