Tilgang til bilens nøkkel eller nøkkelkode blir stadig en vanligere årsak til at bilen blir stjålet. Husk derfor å oppbevare bilnøkkelen som en verdigjenstand!

Kan stjele bilen din uten nøkkel

Med nyere biler kommer også ny teknologi. Mange av dagens biler har en nøkkel som låser opp, starter og stopper bilen via trådløse signaler. Har tyvene riktig utstyr, kan de kopiere nøkkelen ved å plukke opp de trådløse signalene. Da kan de låse opp bilen og kjøre av gårde.

Et smart triks er å dekke beholderen du oppbevarer bilnøkkelen i med aluminiumsfolie. Det vil hindre at signalene kan plukkes opp.

Unngå å oppbevare bilnøkkel rett ved inngangsdøren

Mange hjem har et nøkkelskap eller en plass til nøklene sine rett innenfor inngangsdøren. Dette er også noe tyvene vet, som gjør de kan kopiere nøkkelen uten å komme inn i hjemmet ditt.

Mange låser ikke ytterdøren når de selv er hjemme. Er du en av dem, åpner du opp en gyllen mulighet for tyvene. Med en ulåst ytterdør kan tyven enkelt finne bilnøkkelen, og attpåtil klare å snike seg raskt inn og ut uten at du merker det.

Ikke legg igjen reservenøkkelen i bilen

Skal du på ferie og tar med reservenøkkelen til bilen, bør du også være oppmerksom på hvor du oppbevarer den.

Mange tenker det er lurt å oppbevare reservenøkkelen i for eksempel hanskerommet når de drar på langtur, slik at man ikke står fast om man skulle miste hovednøkkelen. Selv om du låser bilen når du går, er bilen i realiteten ulåst hvis reservenøkkelen fortsatt befinner seg i bilen.

– Skulle det skje et tyveri uten at bilen brytes opp, og årsaken er en gjenglemt låsebrikke, kan det få konsekvenser for hva forsikringen vil dekke. Så husk å ta med reservenøkkelen når du går, understreker fagansvarlig avd. Motor i Jbf, André Vinknes.

Gode triks for å unngå nøkkelkopiering:

  • Oppbevar bilnøkkelen i en metallboks eller skål som er pakket inn i aluminiumsfolie.
  • Har bilen ekstra sikkerhetssystemer - aktiver dette. På en Tesla kan du blant annet aktivere «Pin to drive», slik at du må taste en pinkode før du kan kjøre. Man får altså ikke kjørt uten koden, selv om man har kommet seg inn i bilen.
  • Unngå å oppbevare bilnøkkelen for nærme bilen eller rett innenfor inngangsdøren hjemme.
  • Ikke oppbevar reservenøkkel i bilen.