Vi har besøkt den lille familien på 3, med 2 hunder i deres hus på Nesodden. Etilie Sofie på to år bruker ikke lang tid før hun vil hilse på oss og stolt vise frem lekene sine i den hyggelige stua. Det er enda mange år før hun vil tenke på mulighet for å flytte ut fra barndomshjemmet, men likevel er hun godt i gang med å spare til egen bolig.

Foreldrene til Etilie Sofie ser ikke for seg at det blir enklere å komme seg inn på boligmarkedet fremover, derfor sparer mamma Isabel og pappa Jan litt hver måned allerede nå. Med Boligsparing for barn kan Etilie Sofies fremtidige drøm om egen bolig bli virkelighet, uten at hun trenger å ta opp store lån.


Hvorfor er det lurt å være tidlig ute med boligsparing? 

– Enn så lenge er det jo best å bo hjemme med mamma og pappa, men Etilie Sofie er en bestemt og selvstendig liten frøken, som en dag kommer til å informere oss om at hun akter å flytte hjemmefra, sier mamma Isabel. Sparing til egenandel er ikke alltid lett, derfor ønsket vi å starte sparingen for henne allerede nå. Det gir henne en god start når hun selv skal begynne å spare og lete etter egen bolig. Et lite beløp fra oss i måneden gjør en stor forskjell for henne om noen år.

Hvilke fordeler gir Boligsparing for barn?

– Å komme seg inn på boligmarkedet er den viktigste investeringen man gjør som ung. BSB har bankens beste rente, noe som er ekstra gunstig når vi skal spare over en lang periode. Når hun fyller 18 kan deler av pengene hvert år overføres til BSU, slik at hun får med seg skattefradraget. Pengene øremerkes bolig, slik at vi er sikre på at hun bruker pengene på dette.

Bolig er for mange den største investeringen i livet. Hvorfor sparer ikke flere foreldre til barnas første bolig?

– De vet kanskje ikke at muligheten finnes? Men man kan faktisk opprette en konto for boligsparing for barnet rett etter fødsel.

Egen bolig er for mange unge selve symbolet på frihet og selvstendighet. Er dette en del av grunnen til at dere sparer for Etilie Sofie?

– Ja, det er det. Selv hadde ikke jeg mulighet til å kjøpe noe alene da jeg var ung. Jeg fikk egen bolig først da Jan, pappaen til Etilie Sofie, og jeg ble sammen. Å kunne gjøre dette for henne er en god følelse. At hun kan betale ned på sin egen bolig fremfor å bruke masse penger på å leie er mye mer tilfredsstillende, sier Isabel.