Sjekk mønsterdybden i vinterdekkene
Slitte dekk gir dårligere veigrep og lengre bremselengde, så det er viktig å ha et bevisst forhold til mønsterdybden i dekkene. Kravet til mønsterdybde på vinterdekk er minst tre millimeter og dette kan du sjekke selv med en tommestokk eller en mønsterdybdemåler.

Vask vinterdekkene 
Skitt og asfalt minsker gripeevnen på dekkene. Vask dekkene med Zalo eller andre rengjøringsmidler med avfettingsegenskaper før du kjører på vinterfjellet. 

Ta med kjetting og spade 
Skulle uhellet være ute og du setter deg fast med bilen eller det speilglatt, er spade og kjetting godt og ha. 

Ha full tank 
Hvis du skulle havne i stillestående kø, kolonnekjøring eller om du kjører deg fast er det greit å ha full tank slik at du unngår motorstopp. 

Sjekk batteriet før avreise
Det er større sjanse for startvansker i kulda, som kan skyldes lite eller flatt batteri. Investèr i en batterilader slik at du kan forlenge batteriets levetid.

Smør låser og gummilister

Spesielt på gamle biler kan låsen og dørene fryse fast. Ta en runde med låsspray og silikon på gummilistene, så minsker du sjansen for at det fryser seg.

REDGO Veihjelp
Har du kasko eller delkasko er REDGO-medlemskap inkludert. REDGO hjelper deg uansett årsak, og klarer de ikke å hjelpe deg på stedet, sørger de for å hjelpe deg videre. 

God vinterkjøring!