Vi gir ut sponsormidler

JBF ønsker å være en sosial støttespiller, bidra til fellesskap, støtte mangfold og kultur. Gjennom bankens gavefond donerer vi midler for å ta samfunnsansvar, støtte gode bærekraftstiltak og jobbe aktivt med skadeforebygging.

TV-aksjonen NRK

JBF støtter fast den årlige TV-aksjonen. TV-aksjonen NRK har vært arrangert hver høst siden i 1974 og regnes som verdens største dugnad. Den nasjonale dugnaden gir livsviktig hjelp til millioner av mennesker. Tidligere har innsamlingen gått til blant annet Redd Barna, WWF, Leger uten grenser og Plan Norge.

Hold Norge Rent

Hold Norge Rent (HNR) er en ideell forening som jobber for å forebygge og rydde opp plast og annen forsøpling på avveie.

JBF støtter arbeidet til HNR og er hovedmedlem.

Forbund og lag innen jernbanen

JBF sponser ulike lag og foreninger som er tilknyttet jernbanen. Det kan være alt fra Jernbanens pensjonistforbund, Jernbanens Fritidsråd, Jernbanens musikkorps og lignende.

JBF ble laget av og for jernbaneansatte på 1800-tallet, og derfor har vi lange tradisjoner med å støtte jernbanefamiliens aktiviteter.

Krigen i Ukraina

23. februar 2022 ble Ukraina invadert av Russland, som har sendt hundretusener av ukrainere på flukt. JBF har støttet flere aktører som har samlet inn penger for å hjelpe ukrainere som trenger hjelp, blant annet Røde Kors og NLF for Ukraina.

Norsk Folkehjelp

JBF støtter Norsk Folkehjelp, og deres prosjekt med minehunder. Norsk Folkehjelp er blant verdens største mineryddingsorganisasjoner, og har fjernet mer enn to millioner landminer, i over 40 land. Minehunder er superhelter, som snuser seg frem til miner for å forebygge ulykker og frigjøre dyrkbar jord verden over.

Fattighuset

Fattighuset er en frivillig organisasjon som har som et mål å hjelpe mennesker i vanskelige situasjoner. JBF støtter Fattighuset, som blant annet deler ut mat og klær til de som trenger det mest. Fattighuset har òg et mål om å hjelpe mennesker til å hjelpe seg selv.

Ny Norsk Kulturpris

Ny Norsk Kulturpris er en nyoppstartet kulturpris som skal deles ut årlig for å hedre klassiske kunstnertalenter i alle sjangre. JBF er hovedsponsor av prisen på 50.000 kr.

SOS Barnebyer

JBF har i lengre tid støttet SOS Barnebyer. Fra 2007-2018 støttet vi SOS-barnebyen i Valmiera som ligger utenfor Riga i Latvia, og fra 2018 - 2023 støttet vi det fine familieprogrammet de har i Juliaca i Peru.

The Ocean Cleanup

The Ocean Cleanup er en non-profit organisasjon som siden 2013 jobbet aktivt med innsamling og resirkulering av flytende plast fra elver og havområder. Det anslås at rundt 8 millioner tonn plast havner i verdenshavene årlig.

JBF støtter dette viktige arbeidet med 100.000 kr årlig.

Blå Kors

JBF støtter Blå Kors, som er en landsdekkende, ideell organisasjon. Blå Kors har et stort forebyggende arbeid spesielt rettet mot barn og unge, samt behandling og oppfølging etter behandling. Rus er en av våre største samfunnsutfordringer og Blå Kors har i over hundre år gjort en viktig innsats for å hjelpe personer som er direkte eller indirekte rammet.