Spillavhengighet

Spillavhengighet

Spillavhengighet kan føre til økonomiske problemer for deg og familien din, men det er mulig å få råd og hjelp. JBF støtter Blå Kors sitt arbeid med å hjelpe mennesker som har pengespillavhengighet.

Blå Kors logo

JBF støtter Blå Kors sitt arbeid

Å ha kontroll på egen personlig økonomi er noe JBF brenner for. Derfor støtter vi arbeidet Blå Kors gjør rundt spillavhengighet. Har du et problem med pengespill, finnes det flere behandlingsmuligheter. Blå Kors har en rekke behandlingstilbud flere steder i landet som er spesialister på spilleavhengighet. 

Test deg selv - er du i faresonen?

Det finnes en rekke symptomer og faresignaler på at du har et pengespillproblem. Ved å besvare noen spørsmål, kan du finne ut om du har et problem med pengespill.

Spiller du for mye? Ta testen her.

Om spillavhengighet

Spilleavhengighet er når noen blir avhengig av pengespill, selv om det forårsaker store personlige, økonomiske og sosiale problemer. Personer med dette problemet opplever ofte følelsen av å miste kontroll, skam og forvirring. De fortsetter å spille selv om det allerede har skapt store problemer, og mange skjuler konsekvensene av spillingen.

23 000 nordmenn sliter med alvorlig pengespillavhengighet, og 93 000 er i risikosonen for å utvikle dette. Spilleavhengighet kan ødelegge økonomien, føre til konflikter i forhold og gi mentale utfordringer. Tidlig inngrep og støtte er viktig for å hjelpe personen med å få kontroll over livet sitt igjen.

Blå Kors hjelper spillavhengige
Har du et problem med pengespill finnes det flere behandlingsmuligheter. Blå Kors er den største ideelle aktøren innen spillavhengighet i Norge, og tilbyr en rekke behandlingstilbud flere steder i landet.

I tillegg til å hjelpe personer med spillavhengighet, har Blå Kors også et stort fokus på dem som er pårørende. Pårørende kan få mulighet til å gå på selvhjelpskurs - der man får informasjon om spill og spilleproblemer, og hjelp med en rekke vanlige problemstillinger som kan oppstå når en nær person spiller for mye.

Les mer om Blå Kors sitt arbeid rundt spillavhengighet.