Spillavhengighet

Spillavhengighet

Spillavhengighet kan føre til økonomiske problemer for deg og familien din, men det er mulig å få råd og hjelp. Jbf støtter Blå Kors sitt arbeid med å hjelpe mennesker som har pengespillavhengighet.

Jbf støtter Blå Kors sitt arbeid

Å ha kontroll på egen personlig økonomi er noe Jbf brenner for. Derfor kan vi stolt fortelle at vi støtter initiativet og arbeidet Blå Kors gjør rundt spillavhengighet. Blå Kors gjør et viktig samfunnsarbeid ved å hjelpe de med en avhengighet, og har gode tilbud landet over.

Test deg selv - er du i faresonen?

Det finnes en rekke symptomer og faresignaler på at du har et pengespillproblem. Ved å besvare noen spørsmål, kan du finne ut om du har et problem med pengespill.

Spiller du for mye? Ta testen her.

Om spillavhengighet

Spillavhengighet er en avhengighet på lik linje med alkohol og narkotika. Pengespillavhengighet er en diagnose både i internasjonale og norske diagnosesystemer. Spillavhengighet karakteriseres ved at spilleren ikke lenger har kontroll over egen spilling. Ofte blir pengespill altoppslukende og går ut over familien, økonomien, sosiale relasjoner og jobb eller skole. I tillegg til at spillavhengige bruker mye tid på å spille, eller å tenke på spilling, er det normalt å benekte sine problemer, og hvor mye penger som har gått tapt. Spillingen dominerer livet – både tanker, følelser og atferd.

Cirka 122 000 personer i Norge er risiko- eller problemspillere. Cirka 88 000 er risikospillere, som vil si personer som spiller slik at det er fare for at de kan utvikle spilleproblem.

Blå Kors hjelper spillavhengige
Har du et problem med pengespill finnes det flere behandlingsmuligheter. Blå Kors er den største ideelle aktøren innen spillavhengighet i Norge, og tilbyr en rekke behandlingstilbud flere steder i landet. På Blå Kors sine behandlingssentre finner du en rekke dyktige fagpersoner som psykologspesialister, psykologer, lege, familieterapeuter, sosionomer og sykepleiere med spesialutdanning. Dermed sørger Blå Kors for at dem som behøver behandling mot spillavhengighet har det apparatet de trenger tilgjengelig.

I tillegg til å hjelpe personer med spillavhengighet, har Blå Kors også et stort fokus på dem som er pårørende. Pårørende kan få mulighet til å gå på selvhjelpskurs - der man får informasjon om spill og spilleproblemer, og hjelp med en rekke vanlige problemstillinger som kan oppstå når en nær person spiller for mye.  Blå Kors jobber også aktivt med forebygging, samt rehabilitering og oppfølging.

Les mer om Blå Kors sitt arbeid rundt spillavhengighet.