Reiseforsikringen din er nå gyldig i de fleste land i verden (som før pandemien). Selv om UDs globale reiseråd er opphevet, minner vi om at pandemien fortsatt ikke er over og at mange land fortsatt kan ha ulike regler og restriksjoner.

Hva skjer hvis jeg blir smittet før avreise og ikke får reist?

Avbestillingsforsikringen din i reiseforsikringen gjelder som normalt. Det vil si at dersom du eller noen du skal reise med får korona, behandler vi dette som vanlig sykdom. Du må sende oss dokumentasjon på at du er syk hvis du avbestiller reisen og søker om erstatning fra oss.

Hvis du er syk av korona, er dessverre ikke en positiv hjemmetest gyldig dokumentasjon. Dette må dokumenteres med en positiv PCR-test eller med en legeerklæring på at du er syk. Dette gjelder for alle, både vaksinerte, uvaksinerte og de som allerede har vært syke av korona.

Er hele familien dekket?

To år har gått siden pandemien gjorde sitt inntog i Norge. Kanskje er det to år siden du var på utenlandstur også, eller tok en siste titt på reiseforsikringen til familien. Da er det på tide å gjøre det igjen!

Gå gjennom og se om du har en reiseforsikring som gjelder kun for deg, eller deg og familien. Dersom du har forsikring som gjelder for deg og familien er både du, ektefelle/samboer og barn dekket. Egne barn, stebarn og fosterbarn er dekket inntil de fyller 21 år i Jbf sin reiseforsikring. Har en i reisefølget fylt 21 år, er det på tide at de kjøper sin egen reiseforsikring før avgang.

Du finner enkelt ut hva forsikringen dekker, og kan endre og kjøpe forsikring på Min side. Der laster du også ned reiseforsikringskortet du tar med deg på reisen.

Unngå å bite i det sure eplet

Det er dumt å bestille en reise uten å ha reiseforsikringen i boks. Da vil du ikke ha en gyldig avbestillingsforsikring for reisen som er booket. Er du en av dem som har avsluttet din reiseforsikring under pandemien, anbefaler vi derfor at du kjøper den før du begynner planlegging av turen din.

I tillegg må du passe på at du ikke går «tom» for dager. Skal du på en reise som varer lenger enn 45 eller 60 dager, må du huske å kjøpe forlenget reiseforsikring. Vi anbefaler at du bestiller dette før avreise. Dersom du kjøper forlenget reiseforsikring dagen du går over antall reisedager du har inkludert i din vanlige reiseforsikring, risikerer du å gå opptil 14 dager uten å være dekket.

Ring en av våre rådgivere på 21 62 26 00 for å bestille forlenget reiseforsikring. 

Avslutningsvis - sjekk passet ditt!

Mange har passet sitt liggende i en skuff, og tenker ikke så mye på det frem til de står på flyplassen klar for avreise. Det er nå du må ta sjekken - har passet gått ut eller går ut de nærmeste månedene?

Husk at dersom du får problemer som følge av at passet ditt har gått ut, vil ikke reiseforsikringen dekke forsinkelsene det skaper dersom du for eksempel må ordne deg et nødpass. I tillegg er det viktig å huske at noen land kan ha krav om at passet skal være gyldig i seks måneder frem i tid for å komme inn i landet. Så med andre ord - sjekk passet nå i dag og gjør noe med det