Skulle det skje noe med boligen din, kan det bli en stor økonomisk belastning dersom du ikke har en god nok forsikring. Med boliglån, billån og en voksende familie, kan utgiftene fort bli mange. Det kan være fristende å forsøke å spare inn litt ved å nedjustere forsikringene slik at de dekker mindre, men er det lurt? En dårligere forsikring kan gjøre utgiftene enda høyere dersom en skade skulle skje – det er først og fremst økonomien din du forsikrer.

Hold boligforsikringene vedlike

Livet endrer seg når man stifter familie. Det gjør behovet for boligforsikring også. Har du fortsatt den samme forsikringssummen for innbo som du hadde da du bodde i en liten leilighet uten barn? Da er dette antakeligvis alt for lite for en familie i et hus.

Innboforsikringen skal dekke så godt som alt av tingene du har hjemme hvis det for eksempel brenner. Mange tenker at det i hovedsak er verdien på spesielt kostbare gjenstander, som møbler og TV, som inngår i regnestykket. Mange glemmer at alt av mer rimelige hverdagslige gjenstander fort kan utgjøre høye summer samlet. Derfor er det alltid lurt å vurdere om du har riktig forsikringssum med jevne mellomrom. Ta en rask sjekk hjelp av Innbokalkulatoren til Finans Norge her.

Hvem har ansvaret?

Alle vet at det å få barn fører til større utgifter. Men at minstemann i familien kan ripe opp biler, kaste stein på vinduer eller rive ned verdigjenstander hadde du kanskje ikke regnet med. Dersom barna, som et eksempel, påfører skade på andre personer eller eiendom, kan du som forelder eller barnet selv bli holdt økonomisk ansvarlig. Erstatningsansvaret kan utgjøre betydelige beløp, og da lønner det seg å ha ansvarsforsikring. Det er gjennom innboforsikringen at du og familien din har personlig ansvarsforsikring.

Vi hjelper deg

Er du usikker på hva du bør ha som forsikringssum på boligforsikringene dine kan det lønne seg å prate med en forsikringsrådgiver. De kan enkelt beregne hvilken sum du bør ha på dine forsikringer, forsikringstype og hvilke dekninger du bør gå for, slik at du er godt dekket dersom det verste skulle skje. En prat med oss tar ikke lang tid heller!

Har du spørsmål, kontakt oss på telefon 21 62 26 00.