Nå som du eier ditt eget sted, er det viktig at du har forsikringer på plass. Selv om du ikke er pliktig til å forsikre hus og innbo, er det helt nødvendig å gjøre det. Med hus og innbo snakker vi ofte om store verdier, slik at det for de aller fleste vil være katastrofalt å ikke ha forsikringer på dette i orden.

Men la oss bryte det ned – hva inneholder de ulike forsikringene, og når trenger du de?

Husforsikring – sikrer bygningen du bor i

Mange forveksler innboforsikring med husforsikring, men det er ikke det samme. Husforsikringen dekker skader på selve bygningen og det som er fastmontert, både utvendig og innvendig. For å sikre huset mot skader, naturskader og lignende, anbefales alle huseiere å ha en god husforsikring.

– Med en husforsikring i JBF får du god dekning for skadedyr, deriblant skjeggkre og veggedyr, som du kan være uheldig å få i boligen når du drar med deg pakker og kofferter inn, forteller forsikringsrådgiver i JBF, Alf Ivar.

– Akkurat som med rørlegger og elektriker, kan også skadedyrfirma bli en dyr affære dersom du skal bli kvitt uønskede gjester. Det er i slike situasjoner du da kommer godt ut med en god husforsikring, understreker Alf Ivar videre. 

Har du kjøpt et rekkehus, del av firemannsbolig, leilighet eller lignende, kan det være at boligsameiet eller borettslaget har forsikring på hele bygningen under én felles husforsikring. I disse tilfellene har du ikke behov for egen husforsikring. Vi anbefaler at du kontakter sameiet ditt for å få oversikt.

Les mer om husforsikringen vår her.

Innboforsikring – en no-brainer

Enten du flytter til leilighet eller hus, må du skaffe deg innboforsikring. Med en innboforsikring forsikrer du alt av løsøre og eiendeler du har inne i boligen din. Innboforsikringen sørger for at du får hjelp med alt fra tyveri av småting fra boden din, til store utgifter etter oversvømmelse og brann. Det er brann som koster mest når det skjer, men for unge er tyveri blant den hyppigste årsaken til å bruke forsikringen.

– Det er flere gode dekninger i en innboforsikring. I vår superforsikring får du høyere forsikringssummer for blant annet tyveri av sykkel og ødelagte matvarer i fryser. Du får også ID-forsikring, der du kan få hjelp til å begrense misbruk av identiteten din på nett, samt hjelp til å gjenopprette tapte filer, forteller Alf Ivar.

Les mer om alle dekninger i innboforsikringen her.

Ta en lettbeint prat med oss om boligforsikring

– Det er mye å tenke på for en fersk boligeier som ikke har erfaring med å eie tidligere. Vi opplever ofte at å sørge for å være rett forsikret faller litt mellom to stoler, og kan gå i glemmeboka. Derfor forsøker vi alltid å få til en god prat med ferske boligeiere, så de får god veiledning om hva slags forsikring de bør ha på bolig og innbo, sier Alf Ivar.

Sammen finner vi ut hva som er best for deg, og det trenger ikke ta så mye av tiden din.