Hopp til innholdet

Bytte forsikringsselskap

Vurderer du å bytte forsikringsselskap? Vi har Norges mest fornøyde forsikringskunder, og hjelper deg gjerne med å flytte forsikringene dine. Snakk med en rådgiver og få et uforpliktende tilbud.

Vi hjelper deg å avslutte forsikringer du ønsker å flytte til oss. Eneste unntaket er personforsikringer og barneforsikring som har krav om helseerklæring. Disse må du si opp selv skriftlig til ditt tidligere forsikringsselskap.

Slik flytter du forsikringene dine

Ønsker du å flytte skadeforsikringer fra et annet forsikringsselskap til JBF, trenger du ikke å gjøre noe. Vi vil sende oppsigelse for deg, slik at du ikke blir dobbelforsikret. Skadeforsikringer er forsikringer som for eksempel bil-, bolig-, reise- og dyreforsikring.

Oppsigelsestiden er 30 dager når du bytter forsikringsselskap.

Skal du flytte personforsikring eller barneforsikring, er rutinene annerledes enn ved skadeforsikring.

Når du skal flytte personforsikring eller en barneforsikring til oss, må du selv ta kontakt med forsikringsselskapet du er forsikret i og gi beskjed om at du vil avslutte forsikringen din. Personforsikring inkluderer dødsfallsforsikring (livsforsikring), uførekapital, kritisk sykdom og barneforsikring.

Det er ingen oppsigelsestid ved flytting av personforsikringer. Undersøk om det tidligere forsikringsselskapet ditt har rett til gjenopptak. Hvis ikke, bør du vente med å si opp forsikringen til helseerklæringen din er ferdig vurdert.

Ofte stilte spørsmål

Skal du flytte skadeforsikringene dine til et annet selskap, vil det nye forsikringsselskapet sende oppsigelse til oss, og oppsigelsestiden er 30 dager.

Forsikring for kjøretøy som er registreringspliktig avsluttes automatisk når vi får melding fra Statens vegvesen om at kjøretøyet er solgt eller vraket/kondemnert. Forsikringen avsluttes fra den datoen som er oppgitt i salgsmeldingen eller vrakmeldingen. (Gjelder ikke forsikring for campingvogn, tilhenger og avskiltede/avregistrerte kjøretøy. De kan du avslutte selv på Min side.) 

Ønsker du å avslutte andre skadeforsikringer, uten å flytte dem til et annet selskap, kan du avslutte dem på Min side.

Skal du si opp eller flytte personforsikringer må du sende inn et oppsigelsesskjema for personforsikring og barneforsikring. 

Skulle du få et dårligere tilbud etter ferdig helsevurdering hos et annet forsikringsselskap, har du rett til å gjenoppta personforsikringene du sier opp i JBF innen 6 måneder fra oppsigelsesdato, uten ny helsevurdering. Det forutsetter at du har hatt forsikringen du sier opp i mer enn ett år.

Ønsker du å benytte deg av dette, er det viktig at du kan dokumentere at du har hatt midlertidig forsikring i annet forsikringsforetak med lik dekning som du hadde i JBF. Ved gjenopptak må du betale for forsikringen tilbake til oppsigelsesdatoen.

Slik gjør du for å gjenoppta personforsikringen:

  • Last ned forsikringsbeviset på forsikringen i det andre selskapet.
  • Logg inn på Min side, gå til «Hjelp og kontakt» og finn frem til kontaktskjemaet. Send oss en melding om at du vil gjenoppta personforsikringen, og last opp forsikringsbeviset fra det andre forsikringsselskapet.
  • Når du får svar fra oss om at forsikringen er gjenopptatt, kan du selv ta kontakt med det andre foretaket og si opp forsikringen der.