Hopp til innholdet
Kvinne klipper bankkortet sitt

Nye bruksområder for gamle kort

Kan du resirkulere ditt gamle kort? Javisst kan du det, men det er noen ting du bør tenke på før du sender kortet til gjenvinning.

Dette må du tenke på når du skal kvitte deg med kortet ditt

Så fint du du tenker på miljøet! Det gjør nemlig vi også - visste du at ditt nye kort er laget av resirkulert plast? Når det nå er på tide å kvitte deg med ditt gamle kort så kan du enten kaste det i restavfall, eller du kan sende det til gjenvinning. Sjekk med din lokale avfallsstasjon om hvordan bankkort sorteres - noen har ikke egen gjenvinning for plast og da må det uansett gå som restavfall.  

Når du skal kaste bankkortet ditt er det to ting du må tenke på:

  • Klipp kortet i flere deler. Gjerne rett over kortnummer på langs slik at kortnummer ikke er synlig om noen skulle komme over de ulike delene.  
  • Den lille chipen i kortet kan ikke resirkuleres som plast, så den må klippes ut og kastes i restavfallet (klipp gjerne over chipen slik at den ikke kan leses lenger).  

Finn nye bruksområder for kortet ditt

Dersom kortet ikke er utgått på dato, bør du sperre kortet før du gyver løs på disse smarte løsningene for å finne nye bruksområder for ditt gamle kort. 

Mobilstativ 
Ser du mye på telefonen, så er gamle bankkort en enkel, miljøvennlig og ikke mist billig måte å lage et eget mobilstativ. Brett kortet på høyre side 1,5 cm oppover og venstre side ca 3 cm nedover. Enkelt sant? Nå slipper du slitne fingre fremover.  

Bokmerke 
Å bruke kortet som et bokmerke er veldig enkelt. Er du en kreativ type kan du lime på litt farget papir, kanskje et bilde av noe du liker så har du et personlig bokmerke som holder lenge.  

Lag et gitar plekter 
Finn frem saksa så kan du klippe ut flere plekter fra det gamle kortet ditt. Har du noe ekstra maling liggende så kan du få satt ditt eget preg på dem. 

Skohorn 
Har du noen gang tatt av deg skoene et sted hvor de ikke har skohorn. Ja det er irriterende, men har du et gammelt bankkort i lommeboka, kan du enkelt får på deg skoene uten å ødelegge fingrene eller baksiden av skoene.  

Holder til øreplugger 
Lei av øreplugger som surrer seg sammen til en eneste stor krøll? Lag en genial ørepluggholder så slipper du krøll på linja. Bruk en hullemaskin og lag to hull på den ene siden. Klipp et lite kutt inn mot hullet slik at du kan feste ørepluggene der. Surr ledningen rundt kortet. På den andre siden lager du et hull til kontakten