Hopp til innholdet
Mann som spiller på telefon

Alt du trenger å vite om betalingsforbudet for pengespill i Norge

I Norge er pengespill strengt regulert, med et klart skille mellom tillatte og ikke-tillatte spill. Den norske staten har innført et forbud mot betalingsformidling til utenlandske pengespillselskaper som ikke har norsk tillatelse. Dette tiltaket er designet for å sikre ansvarlig spill, forebygge spilleavhengighet, og hindre økonomisk kriminalitet. Lær mer om de gjeldende reglene og dine rettigheter som forbruker.

Betalingsforbud for utenlandske pengespill

I Norge er det etablert et forbud mot betalingsformidling knyttet til pengespill som drives uten norsk tillatelse. Dette gjelder alle banker og betalingstjenester. Forbudet omfatter formidling av innsats til, og utbetaling fra, slike spillselskaper, ofte gjennomført via kredittkort og bankoverføringer.

Hva innebærer betalingsforbudet?

Betalingsforbudet hindrer økonomiske transaksjoner mellom norske borgere og ikke-godkjente spillselskaper, både for innskudd og gevinstutbetalinger. Dette inkluderer direkte transaksjoner og de som utføres gjennom tredjeparts betalingskanaler.

Tillatte pengespill i Norge

Kun et begrenset antall operatører som Norsk Tipping og Norsk Rikstoto har rett til å tilby pengespill i Norge. Visse lotterier og online bingospill kan også opereres med spesiell tillatelse fra Lotteritilsynet.

Hvorfor regulere pengespill?

Lotteritilsynets reguleringer sikrer at spill tilbys under trygge og ansvarlige forhold, for å begrense negativ spilleatferd og forebygge spilleavhengighet og kriminalitet.

Det uregulerte pengespillmarkedet

Selv om det finnes et uregulert internasjonalt marked for pengespill, som inkluderer kasinoer og sportsbetting, er det viktig for norske spillere å kjenne til de lokale lovene om spill og betaling.

Offisiell informasjon og ressurser

For mer informasjon om godkjente spilltilbydere og reguleringer, besøk Lotteritilsynets offisielle nettsted.

Konsekvenser for banktransaksjoner

Norske banker er pliktige til å avvise transaksjoner knyttet til ikke-godkjente spillselskaper. Dette er i tråd med norsk lovgivning og beskytter forbrukere mot potensielle juridiske og økonomiske risikoer.

Forslag til regelendringer

Det pågår arbeid med ny pengespillovgivning i Norge, og endringer kan forventes som vil ytterligere definere landskapet for pengespill og betalingsformidling.