Hopp til innholdet

Av- og påregistrering av kjøretøy

Har du et kjøretøy du bruker bare i perioder av året, kan du enkelt avregistrere eller registrere kjøretøyet ditt hos Statens vegvesen.

Nå kan du avregistrere kjøretøy på Statens Vegvesen sine sider

Slik avregistrerer du et kjøretøy

  1. Når du vil avregistrere kjøretøyet ditt, kan du gjøre det digitalt hos Statens vegvesen.
  2. Vi får deretter en melding fra Statens vegvesen om at kjøretøyet ditt er avregistrert. Da blir trafikkforsikringsavgiften avsluttet automatisk, og forsikringen din endres til avregistrert forsikring.
  3. Du får tilsendt et nytt forsikringsbevis der det fremkommer at kjøretøyet ditt er avregistrert.

Slik påregistrerer og forsikrer du kjøretøyet ditt

  • For å bruke kjøretøyet på veien igjen, må du registrere kjøretøyet hos Statens vegvesen
  • Statens Vegvesen vil trenge en bekreftelse på at du har gyldig forsikring for det gjeldende kjøretøyet. På Min side endrer du forsikringen din og velger at du skal registrere kjøretøyet.
  • Når de to tingene er gjort, er kjøretøyet ditt igjen klar for veien. Du får nytt forsikringsbevis når du endrer forsikringen din.

Viktig for avregistrert kjøretøy

  • Når kjøretøyet er uforsikret skal det ikke stå parkert på en offentlig plass eller et sted der kjøretøyet kan gjøre skade eller være til hinder for andre.
  • Du kan ikke avregistrere kjøretøyet før det er gått mer enn 14 dager siden forrige påregistrering.

Ofte stilte spørsmål

Ja, du trenger ikke levere inn skiltene til en trafikkstasjon når du avregistrerte et kjøretøy. Du kan selv midlertidig avregistrere kjøretøyet på vegvesen.no når du selv ønsker.

Selv om det ikke lenger er noe krav om at skiltene skal tas av når kjøretøyet er avregistrert, anbefaler vi fortsatt at du tar dem av eller markerer på en annen måte at kjøretøyet ikke skal brukes. Informer også alle som kan bruke kjøretøyet, om at det er avregistrert.

Ja, vi anbefaler at du har forsikring på kjøretøyet selv om den er avregistrert.

Siden tilknytningen til Statens Vegvesen blir fjernet ved avregistrering, får vi ikke beskjed dersom ditt avregistrerte kjøretøy har blitt solgt eller vraket.

Du kan avslutte forsikringen selv på Min side, eller ringe oss på 21 62 26 00.

Når du har avregistrert kjøretøyet ditt vil forsikringen din endres til en avregistrert forsikring. Kjøretøyet vil fortsatt ha samme type forsikring som når den var registrert, men til en lavere pris. Det er fordi Trafikkforsikringsavgiften fjernes og at risikoen er lavere når kjøretøyet er forsvarlig parkert og ikke i bruk.

Før du setter bort kjøretøyet ditt, les av kilometerstand. Dette trenger du ved påregistrering til ny sesong.