Hopp til innholdet

Vi gir ut sponsormidler

JBF ønsker å være en sosial støttespiller, og bidra til fellesskap, mangfold og kultur. Vi heier på foreninger og bedrifter som gjør noe bra for andre, og som skaper aktivitet, tilhørighet og stolthet.

Vi gir donasjoner til gode formål

Gjennom vårt gavefond donerer vi til personer, bedrifter og organisasjoner som gjør noe godt for andre - enten det er til bærekraft, samfunn eller miljø. Hos oss kan du søke om støtte og gavemidler hele året.

JBF gir donasjon til Leger uten grenser sitt arbeid i Gaza - 2024

Leger Uten Grenser (MSF)  

Leger Uten Grenser er en nødhjelpsorganisasjon som er tilstede med helsehjelp, medisiner, mat og vann til dem som trenger det mest, i over 70 land. JBF støttet deres livreddende arbeid i Gaza med 200 000 kr våren 2024. Vi er tydelige på at vi fordømmer angrep mot sivile og at det er uakseptabelt at uskyldige mennesker lider under vold og konflikter.

JBF støtter Hold Norge Rent.

Hold Norge Rent

Hold Norge Rent (HNR) er en ideell forening som jobber for å forebygge og rydde opp plast og annen forsøpling på avveie. JBF støtter arbeidet til HNR og er hovedmedlem.

JBF støtter flere ulike kulturlag innen jernbanen

Forbund og lag innen jernbanen 

JBF sponser lag og foreninger som er tilknyttet jernbanen. Alt fra Jernbanens pensjonistforbund, Jernbanens Fritidsråd, Jernbanens musikkorps og lignende. JBF ble laget av og for jernbaneansatte på 1800-tallet, og derfor har vi lange tradisjoner med å støtte jernbanefamiliens aktiviteter.

JBF støtter TV-aksjonen årlig.

TV-aksjonen NRK 

JBF støtter fast den årlige TV-aksjonen. TV-aksjonen NRK har vært arrangert siden 1974 og regnes som verdens største dugnad. Den nasjonale dugnaden gir livsviktig hjelp til millioner av mennesker. Tidligere har innsamlingen gått til blant annet Redd Barna, WWF, Leger uten grenser og Plan Norge.

Jbf viser sin støtte til Ukraina. Foto

Krigen i Ukraina 

23. februar 2022 ble Ukraina invadert av Russland, som har sendt hundretusener av ukrainere på flukt. JBF har støttet flere aktører som har samlet inn penger for å hjelpe ukrainere som trenger hjelp, blant annet Røde Kors og NLF for Ukraina.

JBF støtter Norsk Folkehjelp sitt arbeid med minehunder.

Norsk Folkehjelp 

JBF støtter Norsk Folkehjelp, og deres prosjekt med minehunder. Norsk Folkehjelp er blant verdens største mineryddingsorganisasjoner, og har fjernet mer enn to millioner landminer, i over 40 land. Minehunder  snuser seg frem til miner for å forebygge ulykker og frigjøre dyrkbar jord verden over.

JBF støtter Fattighuset

Fattighuset

Fattighuset er en frivillig organisasjon som har som et mål å hjelpe mennesker i vanskelige situasjoner. JBF støtter Fattighuset, som blant annet deler ut mat og klær til de som trenger det mest. Fattighuset har òg et mål om å hjelpe mennesker til å hjelpe seg selv.

JBF støtter Ny Norsk Kulturpris

Ny Norsk Kulturpris 

Ny Norsk Kulturpris er en nyoppstartet kulturpris som skal deles ut årlig for å hedre klassiske kunstnertalenter i alle sjangre. JBF er hovedsponsor av prisen på 50 000 kr.

JBF støtter The Ocean Clean up

The Ocean Cleanup 

The Ocean Cleanup er en non-profit organisasjon som siden 2013 har jobbet aktivt med innsamling og resirkulering av flytende plast fra elver og havområder. Det anslås at rundt 8 millioner tonn plast havner i verdenshavene årlig. JBF støtter dette viktige arbeidet med 100 000 kr årlig.

JBF støtter Blå Kors

Blå Kors

JBF støtter Blå Kors. Blå Kors har et stort forebyggende arbeid spesielt rettet mot barn og unge, samt behandling og oppfølging etter behandling. Rus er en av våre største samfunnsutfordringer og Blå Kors har i over hundre år gjort en viktig innsats for å hjelpe personer som er direkte eller indirekte rammet.

JBF har støttet SOS Barnebyer

SOS Barnebyer 

JBF har i lengre tid støttet SOS Barnebyer. Fra 2007-2018 støttet vi SOS-barnebyen i Valmiera som ligger utenfor Riga i Latvia, og fra 2018 - 2023 støttet vi  familieprogrammet i Juliaca i Peru.