Hopp til innholdet
Har du krasjet? Dette skal du gjøre

Krasjet med bil? Dette skal du gjøre

Å krasje bilen kan både virke skummelt, stressende og kaotisk. Derfor har vi laget en oversikt over hva du bør gjøre dersom du skulle være i tvil eller ikke klarer å holde hodet kaldt.

1. Tenk sikkerhet – både for deg og andre rundt

Sett på varsellys, ta på deg refleksvesten og sett ut varseltrekant slik at andre trafikanter kan se deg tydelig og passere med god avstand.

2. Ved personskade – ring nødetatene

Skulle det forekomme personskade må du ringe etter ambulanse så fort som mulig, og gi livreddende førstehjelp frem til de skadede blir tatt hånd om.

Ring politiet: 112
Ring helse/ambulanse: 113

Er du usikker på om politiet bør varsles, bør du varsle dem. Du kan ringe politiet på 02800 i stedet for på 112 hvis det ikke dreier seg om akutt nød.

Vi anbefaler også å laste ned appen 113. Med 113-appen får du oversikt over alle nødnumrene på ett sted slik at man enkelt kan ringe riktig nødetat, og du vil automatisk dele dine koordinater slik at du ikke behøver å fortelle de hvor du er.

3. Dokumenter skadene og de involverte

Noter navn og telefonnummer til eventuelle vitner. Fyll ut skademeldingsskjema på et trygt sted og husk signatur fra begge parter. Konsentrer dere om hva som har skjedd, ikke hvem som har skyld. Ta gjerne bilder av skadeomfanget og kollisjonsstedet.

4. Kontakt forsikringsselskapet ditt eller veihjelp

Du ringer rett til vår samarbeidspartner REDGO på telefonnummer 02222, når du trenger veihjelp.

5. Meld skaden inn til oss

Skaden kan du melde på Min side i ro og mak når du har kommet deg hjem. Husk å fylle ut alle felt og legg ved bilder og annen dokumentasjon du har tilgjengelig.

Husk å puste med magen og ta det med ro.