Hopp til innholdet
Skogbrann i Athen

Reiseforsikring: Skogbrann i utlandet

Vi opplever stadig at skogbranner rammer ferien til nordmenn på tur. Her finner du informasjon for hva du bør gjøre om du befinner deg områder der skogbrannen herjer, eller har planlagt reise til de stedene.

For våre kunder har vi følgende råd:

  • Lytt til lokale myndigheter og følg rådene de gir.
  • Kontakt reisearrangøren din for nærmere informasjon om hva du skal gjøre. De har ansvar for å hjelpe deg hvis du må evakuere og har behov for overnatting. Dette gjelder også ved eventuelle endringer av hjemreise/kansellerte flygninger. 
  • Hvis du har bestilt flybilletter direkte hos et flyselskap, er det flyselskapet som har ansvar for å hjelpe deg med en ny hjemflyreise, hvis det blir aktuelt.
  • Får du akutt medisinsk behov for hjelp, ta kontakt med vår samarbeidspartner SOS International: +45 70 10 50 50.
  • Se UDs reiseinformasjon på regjeringen.no for land med reiseråd. Vi anbefaler også at alle nordmenn som reiser utenlands om å registrere seg på myndighetenes nettside reiseregistrering.no.

Hva dekker reiseforsikringen?

Avbestilling - for deg som skal reise de nærmeste dagene

Hvis du ønsker å avbestille reisen din, må du først kontakte turoperatøren/flyselskapet. Hvis de ikke kan hjelpe deg, og du ikke reiser, kan forsikringen kunne dekke avbestilling av reisen din, dersom Utenriksdepartementet kommer med reiseråd for området du skal reise til.

Evakuering

Reiseforsikringen vil kunne dekke medisinske utgifter ved evakuering, tapte gjenstander samt behov for klær/toalettartikler i forbindelse med evakueringer. Alle merutgifter som reisearrangør ikke dekker, kan søkes dekket av oss etter hjemreise. Husk å ta vare på alle kvitteringer og dokumentasjoner på eventuelle innkjøp.