Hopp til innholdet
Hund på båt har på seg sikkerhetsvest.

Sørg for at hunden din er sikker på vannet

Det er viktig å huske på sikkerheten når vi tar med hunden på båttur, akkurat som vi ville gjort for ethvert annet familiemedlem. Fra bruk av sikkerhetsvest til riktig opplæring – her er hva du trenger å vite om hundesikkerhet på vannet.

Husk sikkerhetsvest på hunden

Bruk av sikkerhetsvest for hunder er essensielt. Selv om de fleste hunder kan svømme, kan de bli utmattet, spesielt i sterke strømmer eller uforutsette situasjoner. En sikkerhetsvest gir hunden din den ekstra flyteevnen som trengs for å holde hodet over vannet.

Vestene kommer i ulike størrelser og fasonger, så det er viktig å finne en som passer godt til din hund. En god vest skal være lett, komfortabel og ha justerbare stropper for sikker passform. Husk at vesten også skal ha et håndtak på toppen for rask og enkel redning i nødsituasjoner.

Gjør hunden trygg på båten

Trening er viktig for hundesikkerhet på båt. Hunden din bør være komfortabel med å være på en båt og forstå grunnleggende kommandoer som "sitt", "bli" og "kom". Det kan også være nyttig å lære hunden å bruke en bestemt del av båten som toalett.

Få en fin båttur med hunden din

Hva du bør tenke på før båten forlater land:

  • Sørg for at hunden din har skygge og ferskvann tilgjengelig for å unngå overoppheting og dehydrering.
  • Ikke la hunden din svømme i områder med sterk strøm, og hold alltid et øye med den når den er i vannet.
  • Ha førstehjelpsutstyr spesielt for hunder tilgjengelig, inkludert bandasjer, antiseptisk løsning, tabletter mot ormebitt og flåttfjerner.
  • Husk at hunden kan bli sjøsyk. Det finnes kvalmestillende preparater hos veterinæren hvis dette blir en utfordring.

Ha en trygg og fin båtsesong i sommer!